Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Croiffles met ricotta en cranberrycompote
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Croiffles met ricotta en cranberrycompote
Stap 1
Laat de diepvriescroissants 30 minuten ontdooien.
Stap 2
Rasp de schil van de sinaasappels en meng met 1 el honing door de ricotta. Snijd de schil rondom de sinaasappel weg en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang daarbij zoveel mogelijk sap op, houd de partjes apart.
Stap 3
Doe de rest van de honing met de cranberry’s, het opgevangen sinaasappelsap en de steranijs in een steelpannetje. Breng aan de kook en kook op laag vuur in 10 minuten tot een compote.
Stap 4
Smeer het wafelijzer in met 1/3 van de roomboter. Leg er 2 croissants op, bak ze tot ze goudbruin en krokant zijn, herhaal tot alle croiffles gebakken zijn.
Stap 5
Serveer de croiffles met de ricotta, sinaasappelpartjes en de cranberrycompote.
Aanvullende benodigdheden
- - wafelijzer
- - bakkwastje
Voedingswaarden
- Energie360 kcal
- Eiwit7.8 g
- Koolhydraten41.9 g
- Vet17.1 gWaarvan verzadigd11.5 g
Trefwoorden
