Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Courgette-yoghurtsoep met dille
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Courgette-yoghurtsoep met dille
Stap 1
Verhit in een soeppan de olie. Fruit de ui en knoflook 1 min. Schep de courgette erdoor en bak 2 min. zonder te kleuren.
Stap 2
Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook de courgette in 10 min. gaar.
Stap 3
Zet de warmtebron uit en pureer met de staafmixer de soep met de dille. Laat de soep afkoelen tot kamertemperatuur.
Stap 4
Roer de yoghurt door de soep en breng op smaak met zout en peper. Zet de soep minimaal 2 uur in de koelkast.
Stap 5
Schenk de soep in kleine glaasjes en bestrooi naar wens met wat extra grofgesneden dille.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie86 kcal
- Eiwit2 g
- Koolhydraten5 g
- Vet6 gWaarvan verzadigd2 g
