Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Corn ribs met koriandersalsa
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Corn ribs met koriandersalsa
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de maiskolven met een groot en scherp mes voorzichtig in de breedte doormidden. Snijd ze vervolgens in de lengte door en snijd deze helften ook weer door zodat er in totaal 16 partjes ontstaan.
Stap 2
Meng de paprika-, knoflook- en komijnpoeder met zout, peper en 1 eetlepel zonnebloemolie. Bestrijk de mais rondom met dit mengsel en rooster ze op de bakplaat in de oven in 15-20 minuten goudbruin. Keer halverwege.
Stap 3
Maal intussen de koriander, overige olie, limoenrasp en -sap in een vijzel tot een grove salsa. Breng op smaak met zout en peper. Garneer de ribs met wat schepjes crème fraîche en besprenkel met de koriandersalsa naar smaak. Bestrooi met de bosui.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
- - vijzel
Voedingswaarden
- Energie230 kcal
- Eiwit3 g
- Koolhydraten14 g
- Vet18 gWaarvan verzadigd4 g
