Bladerdeegtaartjes met geitenkaas en champignons
Ingrediënten
Bereidingswijze Bladerdeegtaartjes met geitenkaas en champignons
Stap 1
Verwarm de oven voor op 190°C.
Stap 2
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de champignonplakjes snel knapperig en lichtbruin. Bestrooi ze met zout en versgemalen peper.
Stap 3
Schep de plakjes in een kom.
Stap 4
Bak vervolgens in 2 eetlepels olijfolie de uiringen in ca. 15 minuten zacht en glazig. Schep de uiringen uit de pan bij de champignonplakjes.
Stap 5
Voeg aan deze vulling voor de taartjes de tijmblaadjes toe en meng door elkaar. Leg de nét ontdooide plakjes bladerdeeg naast elkaar, maar wel met 2 cm tussenruimte, op het bakpapier.
Stap 6
Bestrijk de plakjes met losgeklopt ei. Schep in het midden van de plakjes wat vulling. Zorg ervoor dat ongeveer 1,5 cm van de randen vrij blijft. Tijdens het bakken zullen deze randen iets omhoog komen.
Stap 7
Strooi geitenkaas op de vulling. Bak de taartjes in ca. 15 minuten gaar. Het deeg is dan goudbruin van kleur. Dien de taartjes warm op.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie255 kcal
- Eiwit7 g
- Koolhydraten18 g
- Vet17 gWaarvan verzadigd7 g
