Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Bladerdeeg sint-zakjes met appel en rozijnen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Bladerdeeg sint-zakjes met appel en rozijnen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil 2 zoete appels en snijd in kleine blokjes. Meng met 60 g rozijnen, 3 el rietsuiker en 1 el kaneel in een kom.
Stap 2
Rol 1 rol roomboter bladerdeeg (230 g, koelvers) op een snijplank uit en snijd in de breedte in 8 gelijke repen, en leg op een bakplaat met bakpapier.
Stap 3
Schep de appelvulling bovenin op de repen deeg, vouw het deeg erover en druk de randen met een vork dicht. Knijp met je vingers het deeg boven de vulling naar binnen, zodat het de bovenkant van het zakje vormt.
Stap 4
Knoop om elk zakje een stukje braadtouw van ca. 6 cm om het zakje ‘dicht te maken'. Klop 1 ei los en bestrijk de sintzakjes met ei. Bestrooi met 2 el rietsuiker en bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudgeel en gaar.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie253 kcal
- Eiwit3 g
- Koolhydraten29 g
- Vet14 gWaarvan verzadigd9 g
