Appel-citroenboterkoek
Ingrediënten
Bereidingswijze Appel-citroenboterkoek
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Mix de boter romig met de suiker en een snuf zout. Voeg het ei en de citroenrasp toe en mix goed door. Voeg beetje bij beetje de bloem en kaneel toe en mix tot een deeg. Voeg een beetje extra bloem toe als het deeg te plakkerig blijft of een paar druppels water als het te droog is.
Stap 2
Verdeel het deeg over de ingevette taartvorm en strijk glad met de achterkant van een vochtige lepel. Besprenkel de appel met het citroensap. Steek de appelplakjes vanaf de buitenrand dakpansgewijs in de boterkoek tot een grote rozet ontstaat.
Stap 3
Smelt de overige boter en bestrijk de appelplakjes ermee. Bak de boterkoek in het midden van de oven in 25-30 minuten gaar. Laat buiten de oven afkoelen.
Stap 4
Week de gelatine in koud water. Verwarm het appelsap met de overige suiker. Knijp de gelatine uit en los op in het warme appelsap. Bestrijk de appelplakjes met dit mengsel.
Aanvullende benodigdheden
- - lage taartvorm
Voedingswaarden
- Energie410 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten51 g
- Vet20 gWaarvan verzadigd13 g
