Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Aardbeien-muntcroissant
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Aardbeien-muntcroissant
Stap 1
Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Pureer met een staafmixer 100 gram aardbeien met 25 gram suiker glad. Snijd de rest van de aardbeien in plakjes.
Stap 2
Doe de aardbeienpuree met de slagroom en mascarpone in een kom en klop met de handmixer stijf. Doe in een spuitzak.
Stap 3
Haal de grote blaadjes van de takjes munt en doe met de rest van de suiker in een hakmolen. Maal tot de munt fijn is en er een groenige suiker ontstaat. Schud deze uit op keukenpapier.
Stap 4
Snijd de croissants open en spuit de aardbeienroom ertussen. Verdeel de aardbeienplakjes erover en bestrooi met de muntsuiker.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
- - handmixer
- - Spuitzak
- - hakmolen
Voedingswaarden
- Energie502 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten45 g
- Vet33 gWaarvan verzadigd21 g
Trefwoorden
