Ga naar de hoofdinhoud

DekaMarkt kan beginnen met ombouw 19 DEEN filialen

9 juli 2021

Vandaag is bekend geworden dat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) de verkoop van DEEN heeft goedgekeurd. Van de 80 DEEN winkels gaan 19 filialen naar DekaMarkt. Ook neemt DekaMarkt het distributiecentrum in Beverwijk en de warme keuken in Hoorn over. De overnemende partijen werken de komende maanden samen met Deen de details van de transactie verder uit, waarna deze formeel kan worden afgerond. De ombouw van de betreffende DEEN-winkels start direct daarna.

Nadat we in februari akkoord bereikten met Deen voor de overname van 19 filialen, het distributiecentrum in Beverwijk en de warme keuken in Hoorn, zijn we gestart met het maken van plannen voor de integratie en ombouw, zodat we na de formele afronding van de overname hier direct mee aan de slag kunnen. Met de goedkeuring van ACM is een belangrijke mijlpaal bereikt en is aan alle belangrijke voorwaarden voor de overname voldaan! Door de 19 extra filialen groeit DekaMarkt naar 100 winkels en zal de slagkracht van de formule nog groter worden. We zien er enorm naar uit om samen met onze nieuwe collega’s klanten op nog meer plekken met onze formule te kunnen verrassen.

Eerder werd de transactie al afgestemd met de vakbonden en hebben de betrokken ondernemingsraden een positief advies gegeven. De winkels die worden overgenomen van Deen hebben veel overeenkomsten met DekaMarkt. We stellen beide onze klanten en medewerkers centraal en hebben beide een grote passie voor goede, gezonde, lekkere en verse producten die we zoveel mogelijk inkopen bij lokale producenten. Wij zijn dan ook verheugd dat we het DekaMarkt team kunnen versterken met de Deen medewerkers en zullen hen met veel enthousiasme aan boord verwelkomen.