0

Bekijk snel ons assortiment voor jouw voorraadkast

Deka Mobiel - Mobiel internet
De enige prepaid met gratis belminuten, SMS-jes of MB's bij de boodschappen

Vragen over mobiel internet

Mobiel internet maakt het mogelijk om verbinding met internet te hebben via een mobiele telefoon. Je kunt met de mobiele telefoon websites bekijken, e-mail ophalen en bestanden downloaden.

Let op: Je betaalt niet voor de tijdsduur van de verbinding met internet, maar alleen voor het dataverbruik. De databundel is alleen bruikbaar in de EU.

Hoe kan ik Mobiel internet (de)activeren?

Op ‘Mijn DekaMobiel’ vind je onder Instellingen & Zelfservice de optie Mobiel internet. Je kunt Mobiel internet aan of uit zetten door op AAN of UIT te klikken.

Hoe voer ik de instellingen voor een 'Android toestel' handmatig in?

• Ga naar het Hoofdmenu.
  • Kies het SIM-toolkit icoon.
  • Kies Roaming diensten.
  • Kies Mode.
  • Kies Handmatig.
  • Kies Internationaal.
  • Keer terug naar het Startscherm.
  • Startscherm.
  • Kies Applicaties.
  • Kies Instellingen
  • Kies Draadloos en netwerk.
  • Kies Mobiele netwerken.
  • Kies Pakketgegevens gebruiken en vink deze aan.
  • Kies Namen toegangspunten.
  • Verwijder alle bestaande APN's door erop te tikken en te kiezen voor de menu-toets, APN verwijderen.
  • Kies de menu-toets en kies Nieuw toegangspunt.
  • Bij Naam, voer DekaMobiel in.
  • Bij APN, voer deka.dataxs.mobi in.
  • Bij Proxy, voer niets in.
  • Bij Poort, voer niets in.
  • Bij Gebruikersnaam, voer niets in.
  • Bij Wachtwoord, voer niets in.
  • Scroll naar beneden.
  • Bij MCC, voer 204 in.
  • Bij MNC, voer 07 in. (Als deze standaard op 04 staat, laat je dit staan)
  • Bij Verificatietype, kies PAP.
  • Bij Type toegangspunt, kies internet. Voor bepaalde toestellen vult u niks in.
  • Kies de menu-toets.
  • Kies Opslaan.
  • Kies DekaMobiel en vink deze aan.
  • Keer terug naar het Hoofdmenu.
  • Kies Internet
  • Kies de menu-toets en kies Meer.
  • Kies Instellingen.
  • Scroll naar beneden.
  • Kies Startpagina instellen.
  • Voer bijvoorbeeld http://www.google.nl in en kies OK.
  • Keer terug naar het Startscherm.
  • Startscherm
  • Zet het toestel uit en start deze opnieuw op om de instellingen te activeren.
  • Begin nu met internetten.

Wat kost een databundel?

Een dagbundel kost € 2,99. Hiermee kan je 24 uur internetten tot een maximum van 100 MB. Een dagbundel koop je door ‘data dag’ te sms’en naar 101.

De maandbundels waaruit u voortaan kunt kiezen zijn:

•  250MB  voor €6.99
  •  500MB  voor €9.99
  • 1000MB voor €14.99

Hiermee kan je 30 dagen internetten tot een maximum van 250 MB, 500 MB of 1000 MB. Een maandbundel koop je door ‘data 250’, ‘data 500’ of ‘data 1000’ te sms’en naar 101. Het versturen van deze sms is gratis.

Let op! wanneer je databundel is vervallen of overschreden, kan je blijven internetten. Je internet dan tegen het reguliere tarief. Het reguliere tarief kan je zien bij tarieven. Het verlopen van de databundel betekent dus niet dat het internet automatisch uitgeschakeld wordt. Houdt er rekening mee dat de databundel in de EU bruikbaar is.

Mobiel internet werkt niet

Zet je toestel uit en aan. Dit lost het probleem in vaak op.

Controleer de netwerkinstellingen in je toestel.

1. Controleer of 'Mobiele Data'' of 'Mobiele Gegevenstoegang' aan staat
  2. Zet ‘roaming’ of ‘dataroaming’ aan
  3. Controleer je beltegoed of bundel
  4. Controleer de internetinstellingen

Controleer het bereik op je toestel.

• Controleer in het scherm van je toestel of je bereik hebt.
  • Als je toestel maar 1 of zelfs 0 balkjes/streepjes ontvangst toont, dan is het bereik te slecht voor een goede verbinding. Soms helpt het om een andere plek met beter bereik op te zoeken, bijvoorbeeld dichter bij het raam of buitenshuis.

Ben ik bij Deka Mobiel beveiligd tegen excessief datagebruik binnen de EU?

Ja. Providers moeten het gebruik van mobiel internet in de EU, buiten het eigen land, standaard begrenzen. De consument moet deze beveiliging uit kunnen zetten. Dat kan door de instelling in de zelfservice op ‘UIT’ te zetten. Als deze instelling op ‘AAN’ staat zal bij het gebruik van mobiel internet binnen de EU, maar buiten NL, de dataverbinding automatisch verbroken worden als in de betreffende maand er meer dan 50 euro (excl BTW) verbruikt is. Op het moment dat je 80% verbruikt heeft ontvang je daarvan een melding per SMS.

Vanaf 15 juni hebben wij onze tarieven nog voordeliger gemaakt. Vanaf deze datum gelden de tarieven binnen NL voor alle landen binnen de EU.

Kan ik ‘Mobiel internet’ gebruiken in het buitenland?

Ja, je kunt bij DekaMobiel in het buitenland gebruik maken van ’Mobiel internet’. Let op: de databundel is alleen bruikbaar binnen de EU.