Ga naar de hoofdinhoud
DekaMarkt

Zomerse couscoussalade met aardbeien

4 personen Eenvoudig 25 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in parten. Snijd de radijs in dunne plakken en het loof grof. Verkruimel de feta grof. Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel het amandelschaafsel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 5 minuten goudbruin. Breng intussen een pan met water aan de kook en kook de doperwten in 4 minuten beetgaar. Haal de doperwten uit de pan en spoel koud. Kook vervolgens de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking in het kookvocht van de doperwten. Giet de couscous af. Meng de feta, doperwten, radijs, loof, aardbeien en de helft van het amandelschaafsel door de couscous. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de couscoussalade over de borden, garneer met de Griekse yoghurt en de rest van het amandelschaafsel.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 390 kcal
Eiwit 16.1 g
Koolhydraten 50.7 g
Vet 11.9 g
Waarvan verzadigd 4.4 g
Trefwoorden aardbeienrecepten