Hoofdgerecht Gemiddeld
Ingrediënten
Voor hoeveel personen?
Bereidingswijze
Stap 1 Pluk de blaadjes van de koriander en hak de steeltjes fijn. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Stap 2 Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes. Rasp de schil van de limoen en pers de vrucht uit. Stap 3 Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak het gehakt in 5 minuten rul en gaar. Stap 4 Neem de pan van het vuur en voeg de helft van de tomatenblokjes en de koriandersteeltjes toe en breng op smaak met peper en zout. Stap 5 Verdeel het gehaktmengsel en de kaas over een helft van elke tortilla en vouw de ander helft erover. Stap 6 Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak per twee tortilla’s in een koekenpan op middelhoog vuur in circa 5 minuten goudbruin. Stap 7 Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie en herhaal met de rest. Snijd in driehoekjes. Stap 8 Spoel intussen de kidneybonen onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng met de mais, de rest van de tomaat, korianderblaadjes, limoenrasp en sap en de rest van de olijfolie. Stap 9 Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de tortilla-tosti’s. Lekker met jalapeño-peper en crème fraîche.
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 692 kcal
Eiwit 30 g
Koolhydraten 40 g
Vet 42 g
Waarvan verzadigd 13 g