Ga naar de hoofdinhoud

Sushibowl met gestoomde broccoli

4 personen Eenvoudig 30 minuten Lunch

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel over een grote platte schaal en laat afkoelen tot lauwwarm. Voeg de rijstazijn en snufje zout toe en schep om. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd in stukjes. Doe de broccoli in een stoommand en stoom ze in een steamer of in een pan boven een laag kokend water in 10 minuten beetgaar. Halveer de avocado overlangs doormidden, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in reepjes. Snijd de komkommers in plakjes. Meng de wasabi met 2 eetlepels water door de mayonaise. Schep de sushirijst in vier kommen en verdeel de broccoli, avocado, komkommer, surimi chunks en sushi gember erover. Schenk de wasabimayonaise er in streepjes over. Lekker met geroosterde sesamzaadjes.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 645 kcal
Eiwit 24 g
Koolhydraten 54 g
Vet 35 g
Waarvan verzadigd 4 g
Trefwoorden broccolirecepten