Voor undefined persoon
Spicy karbonades met tomaat en gedroogde abrikozen
Hoofdgerecht Eenvoudig 35
minuten
Hoofdgerecht Eenvoudig
Ingrediënten
Voor hoeveel personen?
Bereidingswijze
Stap 1 Pers de tenen knoflook boven een kommetje en roer er pittige en milde paprikapoeder, kaneel en wat zout en versgemalen zwarte peper door. Wrijf de karbonades royaal in met dit mengsel. En hak de tomaten in stukjes. Stap 2 Verwarm de boter in een grote hapjespan en bak de karbonades in 6 minuten – aan beide kanten 3 minuten – bruin. Verdeel de tomaten, abrikozen en oregano eromheen en laat het geheel afgedekt 20 minuten zachtjes sudderen tot de karbonades gaar zijn en in een lekkere saus liggen. Keer de karbonades af en toe in de saus. Lekker met couscous en spitskoolsalade.
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 385 kcal
Eiwit 30 g
Koolhydraten 10 g
Vet 24 g
Waarvan verzadigd 11 g