DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Sandwich met gekarameliseerde witlof

Lunch Gemiddeld 25 minuten
(3)
Lunch Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Laat afkoelen op een bord. Rooster de sneetjes brood in de pan of broodrooster. Stap 2 Halveer de witlof in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in kwarten. Verhit een hapjespan met boter en bak hierin de witlof aan. Voeg de suiker toe en laat dit al roerend smelten in de hete boter. Blus af met wittewijnazijn en het sap van een sinaasappel. Laat de witlof met het deksel op de pan in circa 10 minuten gaar stoven. Haal het deksel van de pan en laat het resterende vocht verdampen. Stap 3 Zet het vuur uit en schep de groente om met de honing en fijne mosterd. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Stap 4 Bestrijk het geroosterde brood royaal met blauwe kaas, verdeel de witlof over het brood en maak een stevige sandwich. Hak de peterselie en verdeel met de pijnboompitten over de witlof.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 135 kcal
Eiwit 4 g
Koolhydraten 22 g
Vet 3 g
Waarvan verzadigd 0 g
Trefwoorden
vegetarischwinterreceptenvegalunch