Ingrediënten
Voor hoeveel personen?
Bereidingswijze
Stap 1 Schil de pompoen, snijd in kwarten en verwijder de pitten en draden. Snijd de pompoen overdwars in zo dun mogelijke plakjes. Stap 2 Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop een dressing van 4 el citroensap, 4 el olijfolie, peper en zout. Meng de plakjes pompoen met de dressing en laat minimaal 1 uur marineren. Stap 3 Doe de kappertjes, citroenrasp, peterselie en de rest van het citroensap en de olijfolie in een hoge beker. Pureer tot een grove tapenade. Stap 4 Verkruimel de feta en snijd de zongedroogde tomaten in dunne reepjes. Snijd de munt fijn. Stap 5 Verdeel de plakjes pompoen dakpansgewijs over vier borden. Stap 6 Verdeel de kappertjestapenade, zongedroogde tomaatjes en feta erover en garneer met de munt.
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 321 kcal
Eiwit 8 g
Koolhydraten 19 g
Vet 22 g
Waarvan verzadigd 5 g