DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Pasta met romige tomatensaus

Hoofdgerecht Gemiddeld 30 minuten
(3)
Hoofdgerecht Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Halveer de tomaten en snijd elke helft in vieren. Snijd de ui in blokjes en de olijven in ringen. Stap 2 Verhit de olijfolie in een hapjespan. Fruit hierin de tomaten en ui 5 minuten al omscheppend aan. Stap 3 Voeg de gedroogde Italiaanse kruiden (of 20 gr verse) toe en breng op smaak met zout en peper. Stap 4 Blus vervolgens af met de witte wijn en voeg de tomatenblokjes toe. Roer door, draai het vuur laag en laat 20 minuten pruttelen. Stap 5 Bereid de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stap 6 Roer vlak voor het serveren de roomkaas en zwarte olijven door de pastasaus, meng tot de roomkaas helemaal is opgenomen in de saus. Stap 7 Verdeel de penne over 4 borden en verdeel de tomatensaus erover. Serveer de pasta met extra gemalen peper en rasp tenslotte de Parmezaanse kaas erboven.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 593 kcal
Eiwit 20 g
Koolhydraten 59 g
Vet 26 g
Waarvan verzadigd 0 g
Trefwoorden
receptenslimkoken