Ga naar de hoofdinhoud

Pancaketaart

8 personen Gemiddeld 60 minuten Brunch

Ingrediënten

8 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Laat de bramen ontdooien. Pureer ze staafmixer tot een zo glad mogelijke puree. Meng de bloem met het bakpoeder. Voeg de karnemelk, eieren en bramenpuree toe en meng tot een egaal beslag. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en smeer deze in met een dun laagje olie. Schep zoveel beslag in de pan dat er een American pancake van 15 cm doorsnee ontstaat. Bak deze tot de bovenkant droog is en keer om. Bak de andere kant nog een minuut. Herhaal tot het beslag op is. Laat de pannenkoeken helemaal afkoelen. Klop 200 ml slagroom met de klop-fix en de vanillesuiker stijf. Spatel de Griekse yoghurt erdoor. Breng de overige slagroom in een kleine steelpan tegen de kook aan. Hak de pure chocolade fijn en doe in een hittebestendige kom. Schenk de hete slagroom erover en laat even staan. Roer vervolgens met een spatel tot een zachte, glanzende ganache. Laat iets afkoelen, zodat de ganache steviger wordt. Leg een pancake op een serveerbord en bestrijk met een dun laagje yoghurt-slagroom, herhaal dit, maar wissel af en toe af met een laagje chocolade ganache. Eindig met een pannenkoek. Schenk de rest van de ganache over de pannenkoekentaart en laat deze er langs alle kanten af druipen. Versier de bovenkant met de blauwe bessen, pecannoten en chocofantasie.
Aanvullende benodigdheden - staafmixer
Voedingswaarden (per portie)
Energie 647 kcal
Eiwit 17 g
Koolhydraten 65 g
Vet 34 g
Waarvan verzadigd 16 g
Trefwoorden pannenkoekenkerstrecepten