DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Midden-Oosterse bloemkoolsoep met yoghurt

Hoofdgerecht Gemiddeld 45 minuten
(3)
Hoofdgerecht Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Stap 2 Snijd de bloemkool in kleine roosjes en snijd de stam in kleine blokjes. Meng in een kom met de olijfolie en 1 el ras el hanout. Stap 3 Breng op smaak met zout en peper. Stap 4 Spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in 25 minuten zacht en gaar. Stap 5 Meng de Griekse yoghurt met de rest van de ras el hanout. Stap 6 Meng de basis voor uiensoep met 1 liter water en de helft van de bloemkoolroosjes. Breng aan de kook en kook 5 minuten. Stap 7 Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg de parelcouscous toe en kook nog 8 minuten mee, tot de couscous gaar is. Stap 8 Voeg de rest van de bloemkoolroosjes toe en schep de helft van de yoghurt door de soep. Stap 9 Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met de rest van de yoghurt.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden - staafmixer
Voedingswaarden (per portie)
Energie 430 kcal
Eiwit 14 g
Koolhydraten 58 g
Vet 14 g
Waarvan verzadigd 6 g
Trefwoorden
soeprecepten