Ga naar de hoofdinhoud

Kerstkoekjes met ijs

4 personen Gemiddeld 125 minuten Nagerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Meng de bloem en ¼ tl zout in een kom en zet apart. Klop de boter en de suiker in de keukenmachine tot een luchtige massa. Klop vervolgens het ei en vanille-extract erbij. Spatel de bloem door het botermengsel en meng tot een deeg. Maak een bal van het deeg en druk plat. Verpak in vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 ᵒC en rol het deeg met een roller tot een ½ cm dikte. Steek de koekjesvorm uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg deze voor 30 minuten in de koelkast of diepvries. Bak de koekjes +/- 15 minuten in het midden van de oven. Draai de bakplaat halverwege. Laat vervolgens volledig afkoelen. Haal het ijs uit de vriezer en steek met het koekvormpje een ster uit het ijs. Leg de vorm op 1 van de koekjes en druk het andere koekje er zachtjes tegenaan. Als het ijs te zacht wordt leg de ijskoekjes dan even terug in de vriezer. Presenteer op een mooi bord en maak af met wat gezeefde (roze) en witte poedersuiker.
Aanvullende benodigdheden - keukenmachine- deegroller- ster koekvorm
Voedingswaarden (per portie)
Energie 1170 kcal
Eiwit 15 g
Koolhydraten 167 g
Vet 49 g
Waarvan verzadigd 34 g
Trefwoorden kersttoetjenagerechtrecepten