Ga naar de hoofdinhoud

Groentetaart

6 personen Gemiddeld 160 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

6 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Was en schil de zoete aardappelen en snijd ze samen met de ui in blokjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie, peper en zout en bak 40 minuten in het midden van de oven. Doe de spinazie in een grote pan met gezouten water. Kook 1 - 2 minuten en giet af. Laat afkoelen en knijp er zoveel mogelijk water uit. Snijd fijn. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng samen met de spinazie, de ricotta, grofgesneden basilicum, peper en zout in een kom. Vet de springvorm in en bekleed deze met plakjes taartdeeg die elkaar overlappen. Bedek de zijkanten en laat het iets over de springvorm heen hangen. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Hak de pecannoten grof. Schep ze met de zoete aardappelen over de bodem. Verdeel gelijkmatig het spinazie-ricottamengsel erover. Leg er de paprika trapsgewijs op. Snijd kerststerren uit 1 of 2 plakjes taartdeeg en leg apart. Vouw het overstekende deeg naar binnen en verdeel het overige taartdeeg over de taart. Druk ze aan elkaar vast. Snijd met een mes 6 sneetjes van 2 cm in de taart. Leg de sterren op de taart en bestrijk het geheel met 1 opgeklopt ei. Plaats 35-45 minuten onder in de oven. Laat voor het serveren 20 minuten rusten.
Aanvullende benodigdheden - springvorm- boterkwastje
Voedingswaarden (per portie)
Energie 662 kcal
Eiwit 21 g
Koolhydraten 90 g
Vet 21 g
Waarvan verzadigd 7 g
Trefwoorden vegareceptenricotta