Ga naar de hoofdinhoud

Gevulde rollade met gouden rijst

6 personen Gemiddeld 145 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

6 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 ᵒC. Dep het vlees droog met keukenpapier en leg in de lengte op een snijplank. Snijd het vlees horizontaal in tot iets na het midden zodat je het vlees open kan klappen als een boek. Wrijf ½ tl peper en 1 tl zout aan de boven-en onderkant van het vlees en laat 10 minuten rusten. Maak een kruidenmengsel door 20 gr peterselie, knoflook en tijmblaadjes fijn te snijden en de venkelzaadjes in een vijzel te kneuzen. Meng goed en verdeel over de binnenkant van het vlees. Rol de rollade op en maak het met meerdere stukken slagerstouw goed vast. Smeer de rollade in met 2 el olijfolie en leg in een ovenschaal in het midden van de oven. Verlaag na 30 minuten de temperatuur naar 120 ᵒC en gaar 1 uur. Laat daarna 10 minuten onder aluminiumfolie rusten. Snijd de ui in halve ringen en bak 30 minuten op laag vuur in een koekenpan met 2 el olijfolie. Doe de rijst samen met 1l kippenbouillon en de saffraandraadjes in een pan. Breng aan de kook en zet daarna het vuur laag. Doe de deksel op de pan en gaar de rijst in 10 minuten. Haal van het vuur en laat 10 minuten staan. Was de courgette en snijd in halve maantjes. Doe de resterende olijfolie in een koekenpan en bak de courgette gaar. Schep vervolgens in een schaal en garneer met 5 gr fijngesneden peterselie. Doe de rijst in een schaal. Blancheer de erwten en snijd de overige peterselie fijn. Schep beide samen met de rode ui door de rijst. Snijd de granaatappel open en haal de pitjes eruit. Spoel deze om en garneer hiermee de rijst. Knip de touwtjes van de rollade en serveer op een plank of bord samen met de courgette en gouden rijst.
Aanvullende benodigdheden - slagerstouw- vijzel
Voedingswaarden (per portie)
Energie 877 kcal
Eiwit 41 g
Koolhydraten 83 g
Vet 41 g
Waarvan verzadigd 11 g
Trefwoorden kerstrecepten