Ga naar de hoofdinhoud

Gemarmerde chocoladetulband

8 personen Moeilijk 130 minuten Nagerecht

Ingrediënten

8 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 ᵒC. Meng de bloem met het bakpoeder en een ½ tl zout. Meng in een andere kom 100 gr suiker, cacaopoeder en 85 ml water. Roer tot een egale massa. Doe de roomboter samen met de overige suiker en het vanille-extract in een keukenmachine. Klop tot een romig geheel. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en blijf kloppen tot deze zijn opgenomen. Spatel de bloem en vervolgens de melk door het mengsel. Schep 200 gr van het beslag bij het cacaomengsel en roer goed. Vet de tulbandvorm in en bestuif met wat bloem. Schep 1 lepel van het chocoladebeslag in de tulbandvorm. Schep daarbovenop 1 lepel vanillebeslag. Door de zwaarte van het beslag verspreidt de vulling zich over de bakvorm. Herhaal tot het beslag op is. Zet 55 - 65 minuten in de oven tot een satéprikker er droog uit komt. Laat 15 minuten rusten. Haal de tulband uit zijn vorm en draai hem om. Smelt op laag vuur de chocolade met de slagroom in een steelpannetje. Laat 15 minuten afkoelen. Giet de chocolade over de tulband en decoreer met kerstchocolaatjes, chocolade-sneeuwamandelen en parels.
Aanvullende benodigdheden - tulbandvorm- keukenmachine- boterkwastje
Voedingswaarden (per portie)
Energie 845 kcal
Eiwit 15 g
Koolhydraten 88 g
Vet 47 g
Waarvan verzadigd 29 g
Trefwoorden kerstdessertnagerechtrecepten