Ga naar de hoofdinhoud

Gekruide zalmfilets uit de oven

6 personen Gemiddeld 45 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

6 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 ᵒC en leg de zalmfilets met het vel naar beneden in een ovenschaal. Breng op smaak met flink wat grof gemalen peper en zeezout. Pers het sap van een halve citroen en doe samen met de olijfolie in een kom. Schenk het over de zalm. Laat 10 minuten staan. Snijd intussen de dille en peterselie fijn. Bewaar 10 gr van de peterselie en verdeel de rest van de kruiden over de zalm zodat de bovenkant helemaal is bedekt. Zet de zalm in het midden van de oven en bak 10 - 15 minuten (afhankelijk van de dikte) zodat de buitenkant gebakken en de binnenkant mooi roze is. Haal uit de oven. Dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten. Was de krieltjes en kook ze in gezouten water gaar. Schep ze vervolgens in een schaal en garneer met de overgebleven peterselie. Zet de ovenschaal met gekruide zalm op tafel en steek ter garnering wat citroenpartjes tussen de moten. Serveer met de sperziebonen met spek en krieltjes.
Aanvullende benodigdheden - ovenschaal
Voedingswaarden (per portie)
Energie 831 kcal
Eiwit 57 g
Koolhydraten 35 g
Vet 50 g
Waarvan verzadigd 10 g
Trefwoorden zalmrecepten