Ingrediënten
4 personenBereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Schaaf de courgette over de lengte in plakken op een mandoline of met een kaasschaaf. Snijd 3 cm van de onderkant van de groene asperges en snijd deze door de helft. Rol het flammkuchendeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel hier de crème fraîche overheen tot 1 cm van de rand. Verdeel hier de courgette linten en groene asperges over. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp over de flammkuchen, breng op smaak met zout en peper. Plaats 25 minuten in de oven tot goudbruin. Snijd de warm gerookte zalm intussen in stukken van 2 cm. Verdeel de laatste 5 minuten de warm gerookte zalm en kappertjes over de flammkuchen heen. Haal de flammkuchen uit de oven. Knip de tuinkers los en garneer de flammkuchen met de tuinkers.
Aanvullende benodigdheden - kaasschaaf- rasp
Voedingswaarden (per portie)
Energie 419 kcal
Eiwit 21.200000762939453 g
Koolhydraten 36.900001525878906 g
Vet 19 g
Waarvan verzadigd 7.300000190734863 g