Ga naar de hoofdinhoud

Eton mess met boerenroomijs

6 personen Gemiddeld 95 minuten Nagerecht

Ingrediënten

6 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 110 ᵒC. Klop de eiwitten in een keukenmachine. Voeg als het mengsel bijna stijf is de suiker toe. Blijf kloppen tot het eiwit glanst. Schep het mengsel in zijn geheel op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 60 minuten in de oven, of totdat de meringue hard is. Laat volledig afkoelen. Klop de slagroom samen met de vanillesuiker lobbig. Snijd de mango in dunne plakken en schep het vruchtvlees uit de passievruchten. Schep 1 of 2 bollen ijs in een mooi glas. Rol de plakken mango op tot sigaartjes en steek ze bij het ijs. Breek stukjes meringue boven het glas en schep er een flinke lepel slagroom overheen. Leg nog wat extra stukken meringue op de slagroom en maak af met passievrucht en een paar blaadjes munt.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 594 kcal
Eiwit 6 g
Koolhydraten 62 g
Vet 23 g
Waarvan verzadigd 6 g
Trefwoorden dessertnagerechtrecepten