Ingrediënten
Voor hoeveel personen?
Bereidingswijze
Stap 1 Giet de mais af. Doe de mais in een soeppan met de bouillontablet en 500 ml water. Breng aan de kook en laat 10 minuten doorkoken. Stap 2 Bak de spekreepjes uit in een droge koekenpan. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de lente-ui in dunne ringen. Stap 3 Voeg 2/3 van de kookroom toe aan de soep en breng op smaak met wat peper en eventueel zout. Pureer de soep grof met een staafmixer. Stap 4 Schep de soep in 4 kommen en schenk er wat kookroom op. Bestrooi met de spekreepjes en lente-ui en schep wat van de salsa in het midden. Serveer met stokbrood.
Aanvullende benodigdheden - staafmixer
Voedingswaarden (per portie)
Energie 366 kcal
Eiwit 13 g
Koolhydraten 30 g
Vet 20 g
Waarvan verzadigd 9 g