Ga naar de hoofdinhoud

Cranberry ontbijtcrumble

6 personen Gemiddeld 45 minuten Brunch

Ingrediënten

6 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de plakjes bladerdeeg iets ontdooien. Meng de blauwe bessen met de cranberries, de kaneel en 25 g van de rietsuiker. Schep in een ovenvaste schaal. Snijd 40 gr roomboter in blokjes. Meng kort en snel met de bloem en 25 g van de rietsuiker tot een kruimelig deeg. Kneed de granola en de helft van de notenmix er losjes door. Verdeel de rest van de notenmix over de crumble, maar dek deze niet helemaal af. Laat de overige roomboter smelten. Steek verschillende maten sterren uit het bladerdeeg, bestrijk ze met de gesmolten boter en bestrooi met suiker. Verdeel de bladerdeeg sterren over de crumble. Bak de crumble in het midden van de oven in 15-20 minuten, tot de kruimels en de sterren krokant en gaar zijn. Halveer het vanillestokje over de lengte en schraap het merg eruit. Meng met de honing door de vanilleyoghurt. Serveer de crumble met de vanilleyoghurt.
Aanvullende benodigdheden - stervormige uitstekers in verschillende maten
Voedingswaarden (per portie)
Energie 639 kcal
Eiwit 13 g
Koolhydraten 47 g
Vet 43 g
Waarvan verzadigd 20 g
Trefwoorden brunchrecepten