Ingrediënten
Voor hoeveel personen?
Bereidingswijze
Stap 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de plakjes bladerdeeg iets ontdooien. Stap 2 Meng de blauwe bessen met de cranberries, de kaneel en 25 g van de rietsuiker. Schep in een ovenvaste schaal. Stap 3 Snijd 40 gr roomboter in blokjes. Meng kort en snel met de bloem en 25 g van de rietsuiker tot een kruimelig deeg. Kneed de granola en de helft van de notenmix er losjes door. Stap 4 Verdeel de rest van de notenmix over de crumble, maar dek deze niet helemaal af. Stap 5 Laat de overige roomboter smelten. Steek verschillende maten sterren uit het bladerdeeg, bestrijk ze met de gesmolten boter en bestrooi met suiker. Verdeel de bladerdeeg sterren over de crumble. Stap 6 Bak de crumble in het midden van de oven in 15-20 minuten, tot de kruimels en de sterren krokant en gaar zijn. Stap 7 Halveer het vanillestokje over de lengte en schraap het merg eruit. Meng met de honing door de vanilleyoghurt. Serveer de crumble met de vanilleyoghurt.
Aanvullende benodigdheden - stervormige uitstekers in verschillende maten
Voedingswaarden (per portie)
Energie 639 kcal
Eiwit 13 g
Koolhydraten 47 g
Vet 43 g
Waarvan verzadigd 20 g