Hoofdgerecht Gemiddeld
Ingrediënten
Voor hoeveel personen?
Bereidingswijze
Stap 1 Snijd de courgettes in dunne plakjes en pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een grote, ovenvaste antiaanbakpan. Roerbak de plakjes courgette op middelhoog vuur 2-3 minuten. Stap 2 Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut mee. Voeg de boerenkool toe en laat het al roerend in 2-3 minuten slinken. Kluts de eieren los met de melk en voeg wat zout en peper toe. Giet het eimengsel in de pan en verdeel de geitenkaas er overheen. Stap 3 Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan. Bak de frittata ongeveer 15 minuten, tot het eimengsel bijna gaar is en de onderkant goudbruin. Stap 4 Verhit intussen de oven op de grillstand. Zet de frittata 5 minuten bovenin de oven. Rooster intussen de speltbroodjes. Snijd de frittata in kwarten en serveer op de geroosterde broodjes, bestrooid met nog wat zout en peper.
Aanvullende benodigdheden - anti-aanbakpan
Voedingswaarden (per portie)
Energie 535 kcal
Eiwit 31 g
Koolhydraten 46 g
Vet 24 g
Waarvan verzadigd 10 g