Hoofdgerecht Gemiddeld
Ingrediënten
Voor hoeveel personen?
Bereidingswijze
Stap 1 Pel de knoflook en schil de gember. Rasp deze vervolgens fijn met een fijne rasp. Pel en snipper de ui. Stap 2 Verhit olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook, gember 2 minuten. Stap 3 Draai het vuur laag en voeg de kurkuma, kerrie, kardemom, laos en rode linzen toe en laat 1 minuut mee bakken. Stap 4 Voeg de kokosmelk, 600 ml water en het groentebouillontablet toe en breng aan de kook. Laat het geheel 15-20 minuten rustig doorkoken. Stap 5 Maak intussen de bloemkool schoon en snijd in kleine roosjes. Voeg de laatste 10 minuten de bloemkoolroosjes toe aan de curry en laat mee garen. Stap 6 Bak het naanbrood volgens aanwijzingen op de verpakking. Stap 7 Pluk de blaadjes van de takjes koriander en hak 2/3 van de blaadjes grof. Roer de gehakte koriander vlak voor het serveren door de curry. Stap 8 Serveer de curry met het naanbrood en garneer het gerecht met de overige koriander.
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 571 kcal
Eiwit 22 g
Koolhydraten 57 g
Vet 24 g
Waarvan verzadigd 17 g