Ingrediënten
Voor hoeveel personen?
Bereidingswijze
Stap 1 Schil de witte asperges. Snijd de houtige onderkant van de witte en groene asperges eraf. Snijd de asperges in schuine stukjes van 3 cm. Stap 2 Verhit 2 el arachideolie in een koekenpan en roerbak de asperges in 3 minuten beetgaar. Schep uit de pan op een platte schaal en laat afkoelen. Stap 3 Verwijder intussen het vel van de zalm en bestrooi rondom met het sesamzaad, peper en zout. Stap 4 Verhit de rest van de arachideolie in een koekenpan en bak de zalm rondom 1 minuut, zodat de binnenkant nog rauw blijft. Stap 5 Neem uit de pan en laat 10 minuten rusten op een bord. Stap 6 Rasp intussen de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in partjes. Stap 7 Rasp de gember. Klop de gember, rasp en sap van de limoen, sesamolie en sojasaus tot een dressing. Stap 8 Snijd de bieslook fijn. Schep 2/3 van de bieslook door de asperges. Snijd de zalm in plakjes en leg dakpansgewijs op de asperges. Stap 9 Besprenkel met de dressing, garneer met de rest van de bieslook en de limoenpartjes. Lekker met chiliflakes.
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 411 kcal
Eiwit 18 g
Koolhydraten 11 g
Vet 32 g
Waarvan verzadigd 5 g