DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Asperges met rauwe ham en aardbei

Bijgerecht Gemiddeld 30 minuten
(0)
Bijgerecht Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en meng met een scheutje olijfolie om plakken te voorkomen. Stap 2 Schil de asperges en snijd de onderste vier cm eraf. Snijd de kroontjes van de aardbeien en snijd in kwarten. Snijd de rode ui in dunne reepjes en meng met de frambozenazijn. Stap 3 Hak de peterselie fijn. Rasp de schil van de sinaasappel en snijd de rest van de schil weg. Stap 4 Snijd partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap dat vrijkomt op. Stap 5 Verhit de grillpan op het vuur. Smeer de asperges in met 1 el olijfolie. Grill de asperges rondom, zodat er mooie grillstrepen ontstaan. Stap 6 Meng voor de dressing het sinaasappelsap met de olijfolie en honing. Breng op smaak met zout en peper. Stap 7 Verdeel de veldsla over een serveerschaal en leg de farfalle en de gegrilde asperges erop. Stap 8 Verdeel de aardbeien, sinaasappelpartjes en uien erover. Leg de plakjes ham ertussen. Stap 9 Hak de amandelen grof. Bestrooi de salade met de amandelen en besprenkel met de dressing.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 323 kcal
Eiwit 15 g
Koolhydraten 16 g
Vet 20 g
Waarvan verzadigd 3 g
Trefwoorden
recepten