DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Asperge carbonara

Bijgerecht Gemiddeld 25 minuten
(0)
Bijgerecht Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Schil de asperges en verwijder de onderste 4 cm. Snijd de asperges met een dunschiller in linten. Hak de knoflook fijn en snipper de ui. Stap 2 Verhit een hapjespan op het vuur en bak hierin de spekjes uit. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Stap 3 Fruit in het achtergebleven spekvet de knoflook en ui 2 minuten aan. Voeg de aspergelinten toe en roerbak ze tot ze zacht zijn. Stap 4 Scheid de eieren, het wit wordt niet gebruikt. Klop de dooiers los met de crème fraîche en schenk bij de asperges. Stap 5 Draai het vuur uit en blijf ze goed mengen, zodat het dooiermengsel dikker wordt en aan de aspergeslierten blijft hangen. Stap 6 Rasp de Parmezaanse kaas over de aspergepasta. Breng op smaak met veel verse peper. Verdeel over vier borden en bestrooi met basilicum. Stap 7 Lekker met ciabattabrood en een Italiaanse salade
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 494 kcal
Eiwit 28 g
Koolhydraten 7 g
Vet 38 g
Waarvan verzadigd 16 g
Trefwoorden
recepten