DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Appelgalettes met kardemomroom

Nagerecht Gemiddeld 35 minuten
(1)
Nagerecht Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Verhit de barbecue. Schil 2 appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Verhit de appelblokjes in een steelpan op de barbecue met 50 ml water. Stap 2 Neem na 8 minuten van de barbecue vuur en prak met een vork tot moes. Roer 1 el gemberjam en 1 el crème fraîche door de appelmoes. Stap 3 Snijd de resterende appel ongeschild in kwarten en vervolgens in dunne plakjes van 2 mm. Stap 4 Snijd van het bladerdeegvellen 6 grote cirkels en leg deze op de pizzasteen of bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Stap 5 Verdeel een laagje appelmoes over het midden, laat een ½ cm langs de rand vrij. Bedek de moes dakpansgewijs met plakjes appel en bestrooi met basterdsuiker. Stap 6 Plaats op de barbecue, sluit het deksel en bak de galettes 20 tot 25 minuten, tot het deeg goudbruin krokant is en de appel gekleurd. Stap 7 Roer de resterende gemberjam los met een ½ el warm water. Bestrijk na 10 minuten garen de randen van het bladerdeeg met de gemberjam. Stap 8 Roer het kardemompoeder door de resterende crème fraîche en serveer naast de appelgalettes. Stap 9 Ook makkelijk in de oven te maken.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden - barbecue met deksel- pizzasteen of rechthoekige metalen bakplaat
Voedingswaarden (per portie)
Energie 601 kcal
Eiwit 6 g
Koolhydraten 49 g
Vet 41 g
Waarvan verzadigd 12 g
Trefwoorden
bbqappeltaartbarbecuereceptenbbqdessert