DekaMarkt
Radijs

Radijsjes: pittig en rood

Veelzijdig, gezond, kleurrijk en een beetje pittig van smaak: Radijsjes uit eigen land zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Yilmaz Radijs teelt ze al bijna 25 jaar in het Westland.

null

Familiebedrijf

Oprichter Zülküf Yilmaz kwam in 1996 voor familiebezoek in Nederland. Hij was zo onder de indruk van de moderne technieken dat hij besloot om hier zelf een eigen bedrijf op te zetten. In 2001 begon hij op kleine schaal met de radijsteelt. Nu teelt Yilmaz Radijs op 20 ha verdeeld over meerdere locaties, waaronder in ‘s Gravenzande, de lekkerste radijsjes. Dat doet het bedrijf samen met gemiddeld 60 medewerkers.

Alles in eigen hand

Het bedrijf heeft alles in eigen beheer: van zaaien tot en met het oogsten, spoelen, koelen en verpakken. Als de grond geschikt is gemaakt om te zaaien, gaan de zaden met voldoende tussenruimte per stuk de grond in. Dagelijks checken teeltmanagers de percelen om de groei te volgen, eventueel onkruid te verwijderen en het juiste oogstmoment te bepalen. Afhankelijk van het ras en het seizoen kan dat in de zomer na 3-4 weken, in de winter na gemiddeld 10-12 weken. Oogsten gebeurt met de hand en machinaal. Een flinke klus!

Alle radijsjes worden direct na de oogst gewassen en gesorteerd op grootte. Alleen de exemplaren die stevig en mooi rood zijn, worden goedgekeurd voor DekaMarkt. Zo ben jij verzekerd van de lekkerste verse radijsjes.

null
null

Verantwoord en lekker

Op een verantwoorde en duurzame manier lekkere en gezonde radijzen telen: daar houdt Yilmaz Radijs zich elke dag mee bezig. Zo krijgen de jonge radijsknollen via een efficiënt sproeisysteem (regen)water. De hoeveelheid is precies afgestemd op de behoefte. Er gaat niks verloren. Yilmaz Radijs gebruikt alleen organische meststoffen en compost. Met de hand onkruid wieden, de inzet van natuurlijke vijanden om ziektes te voorkomen en de nieuwste efficiënte verlichtingstechnieken zijn andere voorbeelden van de duurzame teelt.

 

De radijsjes hebben het keurmerk ‘On the way to PlanetProof’: beter voor natuur, klimaat én dier.

Wist je dat?

Als je radijsjes koopt, let er dan op dat ze er mooi rood uitzien en stevig aanvoelen. De blaadjes moeten er vers en frisgroen uitzien.

 

Radijs is fris in een salade, op brood in combinatie met een plakje kaas, of in een lekkere voorjaarschotel. Snijd voor gebruik het worteltje en eventueel loof eraf en was de radijs goed.

null

Alles over onze telers

Benieuwd naar de herkomst van nog meer producten? Bekijk meer.