Zuurkool ovenschotel
Ingrediënten
Bereidingswijze Zuurkool ovenschotel
Stap 1
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in ruim water met zout in 20 min. gaar.
Stap 2
Smelt in een koekenpan 15 g boter. Bak de spekreepjes 4 min. Snipper intussen de uien. Voeg de ui toe en bak nog 4 min.
Stap 3
Schep de zuurkool door het spek-uienmengsel. Smoor de zuurkool 10 min. op een lage stand. Verwarm de oven voor op 200ºC.
Stap 4
Giet de aardappelen af; vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht en 20 g boter tot een smeuïge puree. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Schep de helft van de aardappelpuree in de ovenschaal. Verdeel er de zuurkool over en dek af met de rest van de aardappelpuree. Strijk glad en trek met een vork eventueel een mooi patroon in de puree.
Stap 6
Verdeel de resterende 15 g boter in kleine vlokjes over de puree. Bak de zuurkoolschotel in de oven in 30 min. lichtbruin en knapperig.
Aanvullende benodigdheden
- - pureestamper
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie669 kcal
- Eiwit21 g
- Koolhydraten77 g
- Vet30 gWaarvan verzadigd16 g
Trefwoorden
