Zalmlasagne
Ingrediënten
Bereidingswijze Zalmlasagne
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175°C.
Stap 2
Snipper de ui.
Stap 3
Was de spinazie.
Stap 4
Verwarm twee derde van de olie in een grote koekenpan, bak hierin de ui glazig.
Stap 5
Voeg de spinazie toe en bak deze kort mee.
Stap 6
Schep uit de pan zodra de spinazie geslonken is en laat goed uitlekken.
Stap 7
Meng er de helft van de geraspte kaas en de helft van de ricotta door en breng alles op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Stap 8
Snijd de zalm in blokjes.
Stap 9
Snijd de courgette in kleine blokjes.
Stap 10
Vet de ovenschaal licht in met de overgebleven olie en verdeel de lasagne, de spinazie, de zalm en de courgetteblokjes in drie lagen over de ovenschaal.
Stap 11
Eindig met lasagne.
Stap 12
Roer de rest van de ricotta los met slagroom en breng deze op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Stap 13
Verdeel dit over de lasagnebladen.
Stap 14
Snijd de tomaten in plakjes en leg die er bovenop.
Stap 15
Bestrooi er de resterende kaas overheen.
Stap 16
Bak de lasagne ongeveer vijfenveertig tot vijftig minuten in de oven.
Stap 17
Serveer er een lekkere groene seizoenssalade bij.
