Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zalm met bloemkoolcouscous en gepofte knoflook
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zalm met bloemkoolcouscous en gepofte knoflook
Stap 1
Schep de bloemkoolkorrels in een schaal en breng op smaak met zout en peper, citroenrasp en -sap, gember en 2 eetlepels olijfolie. Schep als laatste de sjalot en verse kruiden erdoorheen.
Stap 2
Verwarm een koekenpan en bestrijk de bodem licht met olie. Leg de stukken zalm met de huid naar beneden in de pan en bak op middelhoge stand in circa 3 minuten bijna gaar.
Stap 3
Bak de zalm in de laatste minuut nog heel even aan de andere kant. Leg de zalm met de huid naar boven op borden en druppel er wat knoflookolie over.
Stap 4
Bestrooi met de oregano of tijm.
Stap 5
Serveer de bloemkoolcouscous in losse ‘kommetjes' van de slabladeren.
Aanvullende benodigdheden
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie405 kcal
- Eiwit27 g
- Koolhydraten4 g
- Vet30 gWaarvan verzadigd6 g
Trefwoorden
