Zalm-aspergeterrine met toast
Ingrediënten
Bereidingswijze Zalm-aspergeterrine met toast
Stap 1
Maak de zalm uit blik schoon en verwijder de graten. Verwijder het houtachtige uiteinde van de asperges en snijd ze op de lengte van het cakeblik.
Stap 2
Verhit de grillpan en bestrijk de asperges met 2 el olie. Grill de asperges 3-4 minuten tot mooie grillstrepen ontstaan.
Stap 3
Vet het cakeblik in en bedek vervolgens met een dubbele laag vershoudfolie.
Stap 4
Was de citroen en snijd de helft van de citroen in flinterdunne plakjes. Verdeel de citroenplakjes dakpansgewijs over de bodem van de cakevorm.
Stap 5
Bekleed de bodem en de zijkanten met plakjes gerookte zalm. Snijd indien nodig op maat maar laat de zijkanten iets overhangen. Bewaar genoeg gerookte zalm om later de bovenkant te bedekken.
Stap 6
Hak de bieslook fijn. Pers het sap uit een halve citroen.
Stap 7
Maal in de keukenmachine het blikje zalm, de mascarpone, de boter, 2 el bieslook en het sap van de halve citroen tot een glad mengsel en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 8
Verdeel de helft van het zalmmengsel over het cakeblik en leg er de asperges naast elkaar op. Bedek met het resterende zalmmengsel en dek af met de overhangende en overgebleven gerookte zalm.
Stap 9
Bedek de terrine met vershoudfolie en laat ten minste 5 uur in de koelkast opstijven.
Stap 10
Verhit de grillpan opnieuw en snijd de boterhammen diagonaal. Rooster het brood van buiten knapperig en van binnen zacht.
Stap 11
Draai het cakeblik om en verwijder het vershoudfolie van de terrine. Leg de toast op een schaal rond de terrine.
Stap 12
Was de radijs en snijd in kwarten. Bestrooi de terrine met de resterende bieslook en verdeel er de radijs over.
Stap 13
Snijd om te serveren de terrine in plakken van ca. 2 cm en eet met de toast.
