Witte bonen & uiensoep met peterseliepesto
Ingrediënten
Bereidingswijze Witte bonen & uiensoep met peterseliepesto
Stap 1
Snijd de knoflook in plakjes.
Stap 2
Snipper de ui grof.
Stap 3
Verwarm de helft van de olijfolie in een soeppan en fruit de plakjes knoflook zachtjes heel licht bruin. Schep ze op een bordje.
Stap 4
Roer de uien en tijm door het bakvet en smoor de uien afgedekt in 6-8 minuten zachtjes gaar.
Stap 5
Voeg de witte bonen met vocht toe en schenk dan al roerend de bouillon erbij.
Stap 6
Breng de soep al roerend aan de kook en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
Stap 7
Pureer intussen in het kleine bakje van de keukenmachine de peterselie met een derde van de amandelen, de geraspte kaas en een kwart van de gebakken knoflook. Voeg al draaiend de rest van de olijfolie toe en meng alles tot een dunne pesto. Verdun zo nodig met een beetje water en meng alles goed door.
Stap 8
Rooster de resterende amandelen in een droge koekenpan goudbruin en laat ze op een bordje afkoelen.
Stap 9
Pureer het bonenmengsel tot een gladde, gebonden soep en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 10
Serveer de soep en druppel er wat pesto in. Garneer met plakjes knoflook en geroosterde amandelen. Zet de resterende pesto in een schaaltje op tafel.
