Vlaams stoofvlees met verse frieten en mayo
Ingrediënten
Bereidingswijze Vlaams stoofvlees met verse frieten en mayo
Stap 1
Snijd de riblappen in blokjes van ongeveer 3 cm. Meng het vlees met de mix voor rundvlees. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verwarm de oven voor op 160°C.
Stap 2
Smelt boter in een grote braadpan op hoog vuur. Bak het vlees in 5 minuten bruin, draai het vuur naar middelhoog en voeg de ui en knoflook toe en bak 2 minuten mee.
Stap 3
Blus het geheel af met het bier. Voeg de laurier en kruidnagel toe en breng aan de kook. Plaats de deksel op de pan en plaats de pan in de oven. Laat het gedurende 2,5 uur langzaam garen, roer eens per half uur door.
Stap 4
Snijd de aardappel (met of zonder schil) tot dikke frieten van ongeveer 1 cm dik. Spoel de friet onder stromend water en leg vervolgens minimaal 30 minuten in koud water.
Stap 5
Verwarm de frituur voor tot 160°C. Laat de frieten goed uitlekken en droog ze vervolgens op een keukendoek. Bak de friet 5 minuten voor op 160°C. Laat uitlekken op keukenpapier en minimaal 30 minuten afkoelen.
Stap 6
Verwarm de frituurpan tot 180°C. Bak de frieten in 3 minuten krokant en breng op smaak met zout.
Stap 7
Verwijder de laurierblaadjes uit het stoofvlees. Serveer het stoofvlees met de frieten en mayonaise.

