Venkellasagne met varkenssaucijs
Ingrediënten
Bereidingswijze Venkellasagne met varkenssaucijs
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen, snijd de venkel in plakken van 0,5 cm en snijd de toppen fijn.
Stap 2
Snijd de knoflook fijn. Halveer de cherrytomaten. Snijd de saucijzen in plakjes.
Stap 3
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de plakjes varkenssaucijs met het venkelzaad in circa 3 minuten goudbruin en gaar.
Stap 4
Schep met een schuimspaan uit de pan. Bak de venkel 5 minuten in het achtergebleven bakvet.
Stap 5
Voeg de witte wijn en knoflook toe en breng aan de kook. Laat 3 minuten koken en voeg dan de tomatensaus toe. Laat 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 6
Bedek de bodem van de ovenschaal met een paar schepjes tomatensaus.
Stap 7
Verdeel achtereenvolgens ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de venkelsaus, de helft van de cherrytomaatjes en de helft van de varkenssausijs erover.
Stap 8
Maak zo nog 2 lagen en eindig met tomatensaus. Verdeel de mozzarella over de saus en bak in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.
Stap 9
Dek af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt. Lekker met grof gesneden basilicum als garnering.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie596 kcal
- Eiwit33 g
- Koolhydraten50 g
- Vet25 gWaarvan verzadigd11 g
Trefwoorden
