Tomatenrisotto met knoflookkruim
Ingrediënten
Bereidingswijze Tomatenrisotto met knoflookkruim
Stap 1
Schep de tomatenblokjes erdoor. Voeg de bouillon in 3 delen toe. Laat de rijst de bouillon zachtjes kokend opnemen voordat je de volgende portie toevoegt. Kook de risotto zo in 18-20 min. gaar
Stap 2
Maal intussen in de hakmolen het brood (met korst) fijn. Verhit in een koekenpan 1 el olie. Bak het broodkruim in 4 min. lichtbruin en krokant. Pers het laatste teentje knoflook erboven en bak nog 1 min. Breng het knoflookkruim (pangrattato) op smaak met zout.
Stap 3
Breng de risotto op smaak met de basilicum of oregano, zout en peper en schep in 4 diepe borden. Bestrooi met de pangrattato.
Stap 4
Snipper de ui. Snijd 2 teentjes knoflook fijn. Verhit in een hapjespan 2 el olie. Fruit de ui en gesneden knoflook 1 min. Schep de rijst erdoor. Bak 2 min. op een lage stand tot de korrels glanzen.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer met hakmolen
Voedingswaarden
- Energie449 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten74 g
- Vet11 gWaarvan verzadigd2 g
