Thaise mosselen
Ingrediënten
Bereidingswijze Thaise mosselen
Stap 1
Snijd de uit in dunne halve ringen en de knoflook ik dunne plakjes. Schil de gember en hak fijn. Halveer de peper en snijd is ringetjes. Was de mosselen onder stromend water. Gooi alle kapotte mosselen weg.
Stap 2
Controleer openstaande mosselen op een teken van leven door ze een tikje tegen de wasbak te geven. Gaat de schelp dicht, dan leeft de mossel en kun je hem gebruiken. Gooi schelpen die blijven openstaan weg.
Stap 3
Verwarm de olie in een ruime (mossel)pan. Fruit de ui, knoflook, gember, rode peper en koriandersteeltjes 5 minuten op middelhoog vuur.
Stap 4
Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Voeg de mosselen toe en bak op hoog vuur tot bijna alle mosselen openstaan. Giet de kokosmelk en de vissaus erbij.
Stap 5
Schep goed om en laat op laag vuur 12 minuten zachtjes koken. Bestrooi met de korianderblaadjes en serveer met knapperig brood.
