Tagliatelle alla carbonara met doperwten
Ingrediënten
Bereidingswijze Tagliatelle alla carbonara met doperwten
Stap 1
Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de ham op een lage stand in circa 2 minuten krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de doperwten toe aan het bakvet en stoof in 4-6 minuten beetgaar.
Stap 2
Klop intussen in een grote kom de eieren los met peper. Kook de tagliatelle beetgaar. Schep een paar eetlepels kookvocht uit de pan, houd apart en giet de pasta af. Laat goed uitlekken en schep dan met 50 gram kaas, 1 eetlepel kookvocht en de doperwten door de eieren.
Stap 3
Schep alles weer terug in de hapjespan en zet deze op de laagste stand. Roer met een spatel over de bodem van de pan en laat de eiersaus in circa 2 minuten lichtjes binden. Schep als laatste de uitgebakken ham en munt erdoor en serveer op warme borden. Bestrooi met de rest van de kaas.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenpapier
Voedingswaarden
- Energie645 kcal
- Eiwit43 g
- Koolhydraten70 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd9 g
