Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Taaitaai met glazuur
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Taaitaai met glazuur
Stap 1
Verwarm de honing, suiker, zout en 75 ml water in een pan tot de suiker is opgelost en het mengsel heet is.
Stap 2
Zeef intussen het meel, bakpoeder, de bloem, speculaaskruiden en gestampte muisjes boven een ruime kom. Schenk al roerend het hete honingmengsel erbij. Roer tot het goed vermengd is. Dek af en laat 3 uur op kamertemperatuur rusten.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 200°C. Klop het ei los. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een lap van ½ cm dik. Steek taaitaaikoekjes uit het deeg en leg met wat ruimte ertussen op de bakplaat. Bestrijk met ei en bak in 8-10 minuten in de oven gaar.
Stap 4
Neem de taaitaai uit de oven en laat 30 min. afkoelen op een rooster. Versier de taaitaai met de decoratiestiften. Laat 30 min. drogen.
Aanvullende benodigdheden
- - sinterklaas uitsteekvormpje
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie131 kcal
- Eiwit2 g
- Koolhydraten25 g
- Vet1 gWaarvan verzadigd1 g
