Stoplicht van frozen yoghurt
Ingrediënten
Bereidingswijze Stoplicht van frozen yoghurt
Stap 1
Spoel de aardbeien af en laat ze uitlekken. Pluk de kroontjes eraf en snijd de aardbeien in vieren en leg ze op een bord.
Stap 2
Spoel de abrikozen af en halveer ze. Verwijder de pitten en snijd de abrikozen in dunne partjes. Leg de abrikozen op een ander bord.
Stap 3
Schil de kiwi's, snijd ze in blokjes en leg ze op het laatste bord.
Stap 4
Snijd de bananen in plakjes en leg op elk bord evenveel plakjes banaan. Laat het fruit in een uur bevriezen.
Stap 5
Doe de bevroren stukjes aardbei en banaan met een derde van de Griekse yoghurt en een derde van de honing in de blender. Zet de deksel erop en draai alles op de hoogste stand tot romig ijs.
Stap 6
Schenk het aardbeienijs in de bekertjes en duw het goed aan. Zet de bekertjes in de koelkast.
Stap 7
Maak direct daarna op dezelfde manier ijs met de stukjes abrikoos, banaan, yoghurt en honing. Schenk het abrikozenijs op het aardbeienijs en druk goed aan.
Stap 8
Maak tot slot snel het kiwi-ijs met kiwi, banaan, yoghurt en honing. Schenk het kiwi-ijs op het abrikozenijs, duw goed aan en strijk de bovenkant glad.
Stap 9
Steek in elk bekertje een houten spiesje tot helemaal onderin. Zet de bekertjes in de diepvriezer en laat het ijs in nog dertig tot vijfenveertig minuten weer bevriezen en stevig worden.
Stap 10
Neem de bekertjes met ijs uit de diepvriezer en houd de bekertjes een paar tellen onder lauwwarm water. Trek daarna het ijsje voorzichtig uit het bekertje.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie125 kcal
- Eiwit3 g
- Koolhydraten19 g
- Vet4 gWaarvan verzadigd3 g
Trefwoorden
