Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Speculaas-scones met pompoen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Speculaas-scones met pompoen
Stap 1
Kook de pompoen in 12-15 min. beetgaar, giet af en doe terug in de pan. Stamp de pompoenblokjes met een pureestamper tot een puree en laat volledig afkoelen
Stap 2
Kneed met de mixer de pompoenpuree, bloem, koude boter, suiker, speculaaskruiden en een snuf zout tot een samenhangend deeg. Laat het deeg verpakt in vershoudfolie in de koelkast minimaal 30 min. rusten.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 200°C. Vorm van het deeg 12 gelijke balletjes. Leg de balletjes op de bakplaat en druk ze tot ronde platte scones van ca. 3 cm dikte.
Stap 4
Bak de speculaas-scones in de oven in 15-20 min. lichtbruin en gaar. Laat ze op een rooster afkoelen en stevig worden. Bewaar de scones in een luchtdichte trommel.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie185 kcal
- Eiwit2 g
- Koolhydraten24 g
- Vet9 gWaarvan verzadigd6 g
Trefwoorden
