Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Spaghetti carbonara met doperwten
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Spaghetti carbonara met doperwten
Stap 1
Breng een grote pan water met zout aan de kook. Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, kook de laatste 3 minuten de doperwten mee.
Stap 2
Verwarm ondertussen de olie en bak hierin de spekblokjes op middelhoge stand tot ze licht kleuren.
Stap 3
Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut mee.
Stap 4
Giet de spaghetti met doperwten af en schep het mengsel direct in de koekenpan met het spek en de knoflook.
Stap 5
Voeg de eieren en de helft van de geraspte kaas toe en schep alles goed om tot het ei als een laagje saus gestold is om de hete spaghetti.
Stap 6
Breng op smaak met zout en peper. Serveer de spaghetti direct, met de rest van de kaas.
Stap 7
Lekker met een tomatensalade.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie730 kcal
- Eiwit35 g
- Koolhydraten77 g
- Vet30 gWaarvan verzadigd11 g
