Spaanse kip uit de oven
Ingrediënten
Bereidingswijze Spaanse kip uit de oven
Stap 1
Verwarm de oven op 225 °C. Snijd de chorizo in blokjes. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes.
Stap 2
Meng de kipdrumsticks in een kom met de knoflook, twee eetlepels olijfolie, het sap van de mandarijn en de inhoud van het zakje crispy chicken kruidenmix. Wrijf de drumsticks in en zorg dat de kip geheel bedekt is. Verdeel de kip over een ovenschaal en leg de blokjes chorizo erbij. Bak in ongeveer 20 minuten goudbruin gaar.
Stap 3
Neem de schaal uit de oven en schep de kip om. Draai de temperatuur terug naar 200 °C. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf lange stroken van de wortel en verdeel deze tussen de kip. Plaats de schaal 8 minuten in de oven.
Stap 4
Kook de pasta in ruim water met zout in 8 minuten beetgaar. Verwarm de pastasaus in een steelpan op laag vuur door.
Stap 5
Giet de pasta af en meng door de pastasaus. Schep op elk bord de pasta met saus. Schep er de gebakken wortel en chorizo over. Geef er de kipdrumsticks bij en kruimel er wat kruidnoten over.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal
- - dunschiller
Voedingswaarden
- Energie1081 kcal
- Eiwit66 g
- Koolhydraten104 g
- Vet42 gWaarvan verzadigd12 g
Trefwoorden
