Spaanse balletjes traybake
Ingrediënten
Bereidingswijze Spaanse balletjes traybake
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de bevroren aardappelpartjes over de met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met 2 el olie, bestrooi met zout en peper en rooster 20 min. in de oven.
Stap 2
Verwijder intussen het vel van de worst en rol van het saucijzenvlees gelijke balletjes van 3-4 cm. Verpak de rest van de worsten luchtdicht in een diepvrieszak en vries ze in voor een volgende keer.
Stap 3
Snijd de ui in 8 parten. Neem de aardappelen na 20 min. uit de oven en leg de gehaktballetjes, ui en tomaten ertussen. Besprenkel met de rest van de olie en bak alles nog 15 min. in het midden van de oven tot de aardappel goudgeel en het vlees gaar is.
Stap 4
Kook intussen de tuinerwten in 2 min. beetgaar. Giet ze af. Verwarm de tomato frito in een steelpan. Schep de tuinerwten om met alle ingrediënten op de traybake en serveer de tomato frito apart erbij.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie891 kcal
- Eiwit32 g
- Koolhydraten82 g
- Vet44 gWaarvan verzadigd10 g
